15 veebruar 2013

Õuna ja maasika krõbedik

Leidsin veebist ühe toreda paleotoitumise lehekülje, kus esmalt proovisin järele just magusa roa. Ei sisalda suhkrut ja on gluteenivaba. Valmis 14 pisikest ramekinvormitäit magustoitu. Võib teha ka ofcourse ühes suuremas koogivormis. Kes soovib magusamat võib lisada näiteks mett.

Katteks
2,5 dl makadaamia pähkleid
4 kivita datlit
2,5 dl kookosjahu
1,5 dl kookoshelbeid
4 spl kookosõli

Täidiseks
15 poolitatud maasikat
3 haput õuna, kooritud ja kuubikuteks lõigatud
1 vaniljekaun
poole apelsini mahl
törts riivitud muskaatpähklit
törts kaneeli
1 tspl gheed

 

Kuumuta gheed potis. Lõika vaniljekaun pikuti pooleks ja võta seemned välja. Lisa kogu täidiseks mõeldud materjal potti, sega ja lase keema. Keera kuumus maha ja lase podiseda 20-25 minutit kuni õunad hakkavad pehmenema ja segu kergelt karamelliseerub.
Vahepeal eelkuumuta ahi 150-175C.
Valmista purukate jahvatades pähklid ja datlid köögikombainis. Lisa kookosjahu ja -õli ja viimasena helbed.
Tõsta täidis vormidesse ja puista peale kate. Küpseta ahjus 15-20 minutit, kuni kate on mõnusalt pruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar