10 juuni 2011

Rabarberikoogi klassika

Igakord kui vanematekodus käin, on ema just seda kooki teinud. Suve hakul rabarberitega, kesksuvel tikritega ja sügisel õuntega. Laiskade inimestena ostame muretaigna poest. :)

Põhi:
500 g muretaigent

Täidis:
3-4 pikka vart rabarbereid
suhkrut
kaneeli

Peale biskviit:
5 muna
5 spl suhkrut
5 spl jahu
törts soola

Aja muretaigen näppudega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil laiali. Pane sellele kooritud ja viilutatud rabarberid. Puista üle suhkru ja kaneeliga ning eelküpseta 200°C ahjus ca 10 minutit.
Samal ajal vahusta munad kollane ja valge eraldi. Munavalge törtsu soolaga kohevaks ja kollane suhkruga helekollaseks vahuks. Siis sega munavahud omavahel kokku ja sega lusikaga juurde sõelutud jahu. Vala biskviiditaigen ahjust võetud rabarberite peale ja pane 15-20 minutiks veel ahju 175°C juurde. Jälgi, et biskviit väga pruuniks ei läheks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar