(Foto lisamisel)
Algallikas on Aaro Lode raamat "Tai köök" ja inspireeritud retseptist "Kana punases karrikastmes". Sama karrit saab põhimõtteliselt proovida ka Aaro Lode restoranides Brezza! Asendasin baklažaani suvikõrvitsa e. zukiiniga. Värskete laimide asemel olen kasutanud pudelisse pandud laimimahla.
Algallikas on Aaro Lode raamat "Tai köök" ja inspireeritud retseptist "Kana punases karrikastmes". Sama karrit saab põhimõtteliselt proovida ka Aaro Lode restoranides Brezza! Asendasin baklažaani suvikõrvitsa e. zukiiniga. Värskete laimide asemel olen kasutanud pudelisse pandud laimimahla.
Vaja läheb:
1 spl punast karripastat
1-2 suvikõrvitsat
1 tšilli
1 sibul
2 küüslauguküünt
350 g kanafileed
500 ml kookospiima
400 ml vett
puljongikuubik
5-6 kuivatatud kahvrilaimi lehte (saadaval Stockmannis)
2 spl kalakastet
2 spl laimimahla
2 spl suhkurt
õli
Valmistusviis:
Tükelda suvikõrvits, puhasta ja haki tšilli ning pane kõrvale. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta wokpannil õli ja karripasta. Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Tükelda kana ja lisa see samuti pannile. Prae kana kuni ta pole enam roosa. Lisa vesi ja puljongikuubik ning lase keema. Lisa kookospiim, laimilehed, kalakaste ja suhkur. Lase uuesti keema. Lisa laimimahl ja maitse. Maitse peaks olema ühtaegu hapukas magus, soolane ja kergelt terav. Vajadusel lisa kalakastet, suhkurt või laimimahla. Lõpuks lisa suvikõrvits ja tšilli ning keeda kuni kõrvits on valmis. Enne serveerimist võta välja kahvrilaimi lehed ja serveeri koos basmati või jasmiini riisiga.
Kogus 4-6le. Valmistusaeg on u. 30 min (riisi keetmise aeg ;)) ja KEELE VIIB ALLA!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar