Valentinipäeva puhul küspetasin seekord kallimale juustukoogi, mida kiitis taevani Eveliis: "... it's so good you don't want to eat anything else after you've tasted it!" Ja mis ma oskan öelda, she is right! Mul küll nii peaaegu läbipaistev ei tulnud kui tal, aga päris mõnus/rammus suutäis siiski. Retsept minu väikeste mugandustega:
1/3 pakki Digestive küpsiseid
50 g võid
2 muna
1 dl suhkrut
450 g toorjuustu (nt. 3 pakki Rama Creme Bonjour või Farmi Originaal)
500 g hapukoort
poole sidruni riivitud koor ja mahl
1 spl vaniljeekstrakti
200+100 g valget shokolaadi
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Kata lahtikäiva koogivormi põhi. Vahusta munad suhkruga, sega juurde kreemjuust ja 400 g hapukoort ning sidruni koor ja mahl ning vaniljeekstrakt. Sulata vesivannil 200 g shokolaadi ja sega taigna hulka. Kalla segu vormi ja küpseta 180°C juures 30-40 minutit kuni kook puutub pealt kuldpruuniks. Jahuta ja glasuuri 100 g shokolaadi ja 100 g hapukoore seguga. Hoia külmas üle öö.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar