Retsept raamatust "Klassikaline HIINA KÖÖK". Väga huvitav roog. Seeni ma eriti ei armasta (va. kukeseened ja shampinjonid), kuid shiitake seened selles toidus mulle meeldisid. Sojakastet paneks ilmselt spl võrra vähem, sest suhteliselt soolane jäi.
15 g kuivatatud hiina seeni (Shiitake seened)
250 g seafileed
250 g hiinakapsast
140 g bambusevõrseid
suvisibulat
3 muna
3 spl sojakastet
praadimiseks õli
1 spl kuiva šerrit
serveerimiseks tilk seesamiõli
Kõigepealt leota seeni u. 30 minutit külmas vees. Loputa voolava vee all, nõruta, eemalda jalad ja viiluta. Tükelda liha ribadeks. Lõika ka kapsas, bambusevõrsed ja sibul õhukesteks viiludeks.
Klopi munad lahti. Kalla pannile õli ja lase munal väikesel kuumusel segades kergelt hüübida, kuni pind on veel kergelt niiske. Tõsta pannilt ja hoia soojas.
Kalla pannile uuesti õli, suurenda kuumust ja pruunista selles liha. Lisa seened, kapsas, sibul ja bambusevõrsed. Lisa soja ja šerri. Kuumuta u. minut ja lisa munahüüve. Purusta see ja sega hästi läbi.
Enne serveerimist piserda seesamiõliga. Sobib niisama ja ka keedetud riisiga.
15 g kuivatatud hiina seeni (Shiitake seened)
250 g seafileed
250 g hiinakapsast
140 g bambusevõrseid
suvisibulat
3 muna
3 spl sojakastet
praadimiseks õli
1 spl kuiva šerrit
serveerimiseks tilk seesamiõli
Kõigepealt leota seeni u. 30 minutit külmas vees. Loputa voolava vee all, nõruta, eemalda jalad ja viiluta. Tükelda liha ribadeks. Lõika ka kapsas, bambusevõrsed ja sibul õhukesteks viiludeks.
Klopi munad lahti. Kalla pannile õli ja lase munal väikesel kuumusel segades kergelt hüübida, kuni pind on veel kergelt niiske. Tõsta pannilt ja hoia soojas.
Kalla pannile uuesti õli, suurenda kuumust ja pruunista selles liha. Lisa seened, kapsas, sibul ja bambusevõrsed. Lisa soja ja šerri. Kuumuta u. minut ja lisa munahüüve. Purusta see ja sega hästi läbi.
Enne serveerimist piserda seesamiõliga. Sobib niisama ja ka keedetud riisiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar