Olen huge kana fänn ja viimasel ajal olen pea iga päev proovinud mõnd uut pajarooga kanaga. See viimane on lemmikute lemmik! Super hää kanatajine või tagine - maitse viib lihtsalt keele alla ja köök lõhnab mõnusalt! :) Kogus 4-6le. Ikka ja jälle raamatust "Vahemere köök".
6-8 tk kana (mulle meeldivad naha ja kondita kintsud)
3 suurt sibulat
30 g võid
1 kaneelipulk
1/4 tl safranit või kurkumit
soola
pipart
3,5 dl vett
250 g kuivatatud musti ploome
2 spl mett
poole sidruni mahl
1 spl seesamiseemneid
100 g mandleid
Pane kanatükid, hakitud sibul, või, kaneel, sool, pipar ja vesi suurde patta. Kata kaanega ja küpseta madalal kuumusel 30-40 minutit. Tõsta kana välja ja hoia soojas. Lisa ploomid, kurkum/safran, mesi ja sidrunimahl leemele ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni kaste pakseneb. Pane kana patta tagasi ja küpseta veel koos kastmega. Enne serveerimist raputa üle seesamiseemnete ja mandlitega. Mmmmaitsev...
6-8 tk kana (mulle meeldivad naha ja kondita kintsud)
3 suurt sibulat
30 g võid
1 kaneelipulk
1/4 tl safranit või kurkumit
soola
pipart
3,5 dl vett
250 g kuivatatud musti ploome
2 spl mett
poole sidruni mahl
1 spl seesamiseemneid
100 g mandleid
Pane kanatükid, hakitud sibul, või, kaneel, sool, pipar ja vesi suurde patta. Kata kaanega ja küpseta madalal kuumusel 30-40 minutit. Tõsta kana välja ja hoia soojas. Lisa ploomid, kurkum/safran, mesi ja sidrunimahl leemele ja küpseta veel 10-15 minutit, kuni kaste pakseneb. Pane kana patta tagasi ja küpseta veel koos kastmega. Enne serveerimist raputa üle seesamiseemnete ja mandlitega. Mmmmaitsev...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar