12 detsember 2011

Napoleoni tort

Päris palju aega on möödas viimasest korrast, kui panin proovile oma kulinaarsed oskused. Seekord otsustasin sünnipäeval pakkuda Napoleoni torti ja siiani on keedukreemiga ainult big drouble. Kõik õnnestus aga suurepäraselt ja maitses ka ülihästi - polnud väga magus, nagu algul kartsin. Alles ei jäänud ka mitte ühtegi tükikest. Retsept pärit Nadežda Kaarma raamatust "Nadja koogid" - kel magusaisu, soovitan! :)
Ühtlasi tänan ma järjekordselt Aimet tema kodukanade maitsvate munade eest, mis kreemile mõnusalt kollase värvi andsid. Aitäh! :)

Kihtide jaoks on vaja:
250 g võid
250 g hapukoort (20 %)
350 g jahu

Sega kokku toasoe või hapukoore ja jahuga ja pane mõneks ajaks külma. Jaga tainas kaheksaks ja rulli paari millimeetripaksuselt lahti. Küpseta iga kiht eraldi 180°C 10-15 minutit.

Keedukreem:
800 ml vahukoort
200 g suhkrut
4 spl jahu
4 muna
1,5 tl vaniljeekstrakti
2 tl brändit
300 g kirsimoosi

Pane 600 ml koort potti ja lase keema. Eraldi kausis sega kokku ülejäänud koor, jahu, suhkur, munad ja vanilje. Klopi ühtlaseks ja vala samal ajal segades keeva koore hulka. Keeda madalal kuumusel, kuni kreem muutub paksusk. Jahuta ja lisa alkohol.
Siis lao kihid ja kreem vaheldumisi üksteise peale. Üks kiht tee kreemi asemel moosiga ning viimane põhjakiht pudista kreemi peale kaunistuseks.
Voila ja nii lihtne see oligi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar