(Foto lisamisel)
...on mu lemmik magustoit! Armusin sellesse esmakordselt kui Barcelonat külastasin ja nüüd kui jälle Hispaaniasse satun, tassin kohvrite viisi kaubandusest erinevaid sorte koju kaasa. Tegelikult on seda aga imelihtne ka ise teha. Minu esialgne retsept on pärit A different Spain lehelt, sest paar-kolm aastat tagasi googeldades ma paremat veel ei leidnud.
...on mu lemmik magustoit! Armusin sellesse esmakordselt kui Barcelonat külastasin ja nüüd kui jälle Hispaaniasse satun, tassin kohvrite viisi kaubandusest erinevaid sorte koju kaasa. Tegelikult on seda aga imelihtne ka ise teha. Minu esialgne retsept on pärit A different Spain lehelt, sest paar-kolm aastat tagasi googeldades ma paremat veel ei leidnud.
Vaja läheb 4le:
5 muna
2 klaasi piima
3 spl suhkrut
hele suhkrusiirupit
1 kaneelipulk*
1-2 tl vaniljesuhkrut
törts sidruni mahla
Valmista nii:
Eelkuumuta ahi 175°C-ni. Lase piim potis koos kaneelipulgaga keema. Eemalda tulelt. Vahusta munad suhkru ja vaniljesuhkruga. Lisa sidruni tilk. Eemalda piimast kaneelipulk ja lisa segades vahustatud munad. Võta creme brülee või mõned muud keraamilised küpsetusvormid ja kata põhjad suhkrusiirupiga. Vala munasegu vormidesse ja aseta vormid vesivannile, nii et vesi kataks 2/3 vormist. Küpseta ahjus u. 30-40 minutit, kuni segu on tahenenud. Katsu noaga, kui magustoit on valmis, tuleb nuga puhtalt välja. Lase jahtuda ja serveeri kallates teisipidi taldrikule. Lihsalt super maitseelamus!!!
*Kui kaneelipulka parasjagu võtta pole, olen kasutanud ka jahvatatud kaneeli. ;)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar