18 veebruar 2011

Ricottakook

Raamatust "Vahemere köök" "Vaarika juustukook". Vaarikaid koogis on tegelikult minimaalselt ja ricotta on meil pigem kohupiim kui juust, seega nimetasin ka pealkirja ümber. Päris mõnus suutäis! Plaanin seda kaasa teha ka tuleval nädalal Vabariigiaastapäevaga seoses sõprade korraldatud pidustustele. Omavalmistatud vaarikapüree asemel võib aga kasutada suvalist marjakastet või toormoosi.

Põhi:
pool pakki Digestive küpsiseid
100 g sulavõid

Täidis:
2 muna (valge ja kollane eraldatud)
1 dl suhkrut
310 g ricottat
125 ml vahukoort
1 sidruni riivitud koor ja mahl
törts soola

Kaste:
200 g vaarikaid
50 g tuhksuhkrut

Sega kokku murendatud küpsised ja või. Kata küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred.
Töötle vaarikaid köögikombainis tuhksuhkruga ühtlaseks püreeks. Suru läbi sõela, et eemaldada seemned.
Kuumuta ahi 180°C. Vahusta munakollased suhkruga kahvatukollaseks. Lisa ricotta, koor ja sidruni riivitud koor ning mahl. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks ja sega juustusegu hulka. Kalla täidis põhjale. Tilguta kaunistuseks vaarikapüreed ja vea kaunistuseks tikuga laiali. Küpseta u. 1 tund. Keera kuumus maha ja jäta paokil ahjuuksega jahtuma. Serveeri vaarikapüreega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar