Kuni reedeni polnud mul õrna aimugi terriinidest ja ausalt öelda olin "Vahemere köögi" raamatut lehitsedes neist kah huvi tundmata mööda läinud, kui Nami-Nami kooskokkamise #35 teemaks osutus erinevad terriinid ja küpsetatud ahjupasteedid. Põnev-põnev. Eks proovime siis järele.
Asendasin algses retspetis olnud sparglid roheliste ubadega. Kahjuks ei jaksanud ma ära oodata terriini täielikku jahtumist ja seetõttu ma teda vormist tervelt kätte ei saanud. :( Lagunes laiali ka seetõttu, et olin oad suvaliselt sinna vahele ladunud, kuid nipp oleks ilmselt see, et laotada nad kihiks pikkupidi nagu porgandidki. Kuid maitset see kõik ei rikkunud. ;) Mulle isiklikult meeldiski soojalt rohkem!
250 g bulgurit (Sadama turult)
200 g külmutatud rohelisi ube
2 porgandit
200 g keedetud kanafileed
2 tl estragoni
0,5 sidrunit
2 muna
1,5 dl vahukoort
1,5 dl majoneesi
soola
pipart
Kuumuta ahi 170°C. Määri piklik küpsetusvorm võiga ja puista riivsaiaga üle. Leota bulgurit 10 minutit külmas vees. Nõruta ja siis keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Nõruta ja jahuta. Keeda ube 5 minutit ja porgandikange 10 minutit. Nõruta. Töötle keedetud kanaliha köögikombainis koos estragoni ja sidrunikoorega peeneks. Kalla suurde kaussi ja lisa munakollased, 4 spl vahukoort, keedetud bulgur, sool ja pipar. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult bulgurisegusse. Tõsta segu vormi kihiti köögiviljadega. Kata fooliumiga ja aseta poolenisti veega täidetud küpsetuspannile. Küpseta ahjus 1 tund. Oota kuni terriin on täielikult jahutnud, alles siis kummuta vaagnale ja serveeri koos majoneesi, ülejäänud koore ja sidrunimahlaga.
Asendasin algses retspetis olnud sparglid roheliste ubadega. Kahjuks ei jaksanud ma ära oodata terriini täielikku jahtumist ja seetõttu ma teda vormist tervelt kätte ei saanud. :( Lagunes laiali ka seetõttu, et olin oad suvaliselt sinna vahele ladunud, kuid nipp oleks ilmselt see, et laotada nad kihiks pikkupidi nagu porgandidki. Kuid maitset see kõik ei rikkunud. ;) Mulle isiklikult meeldiski soojalt rohkem!
250 g bulgurit (Sadama turult)
200 g külmutatud rohelisi ube
2 porgandit
200 g keedetud kanafileed
2 tl estragoni
0,5 sidrunit
2 muna
1,5 dl vahukoort
1,5 dl majoneesi
soola
pipart
Kuumuta ahi 170°C. Määri piklik küpsetusvorm võiga ja puista riivsaiaga üle. Leota bulgurit 10 minutit külmas vees. Nõruta ja siis keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Nõruta ja jahuta. Keeda ube 5 minutit ja porgandikange 10 minutit. Nõruta. Töötle keedetud kanaliha köögikombainis koos estragoni ja sidrunikoorega peeneks. Kalla suurde kaussi ja lisa munakollased, 4 spl vahukoort, keedetud bulgur, sool ja pipar. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult bulgurisegusse. Tõsta segu vormi kihiti köögiviljadega. Kata fooliumiga ja aseta poolenisti veega täidetud küpsetuspannile. Küpseta ahjus 1 tund. Oota kuni terriin on täielikult jahutnud, alles siis kummuta vaagnale ja serveeri koos majoneesi, ülejäänud koore ja sidrunimahlaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar