28 märts 2011

Maksaterriin brändiga

Pühapäeva pealelõuna sisustasime kaasaga järjekordse terriini valmistamisega. Seegi retsept pärit raamatust "Vahemere köök". Tulemus on super, võibolla veidi harjumatult hapukas. Seda ilmselt ploomidest. Sobib suurepäraselt määrimiseks hommikusele röstsaiale! ;)

200 g kanamaksa
200 g veisemaksa
150 g võid
1 tl tüümiani
4 salvei lehte
50 g nisujahu
6 spl brändit
soola
musta pipart
200 g punased ja kollaseid ploome

Vooderda pasteedivorm toidukilega. Veereta tükeldatud maksa jahus ja pruunista spl täies võis kuumal pannil koos tüümiani ja salveiga. Lisa brändi ja kuumuta kuni alkohol on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta pruunistatud maks köögi kombaini või töötle sauseguriga koos ülejäänud või ja küpsetusvedelikuga ühtlaseks massiks. Lisa tükeldatud ploomid ja töötle edasi. 1 ploom jäta kaunistuseks. Kalla segu vormi ja kata toidukilega ning lase 3 tundi külmas seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar