Tartust korjasin ämma aiast suure pundi selle aasta esimesi rabarbereid kaasa. Nüüd läheb suuremaks kisseli keetmiseks ja kookide küpsetamiseks!
Esimene kook tuli ülihea, värske noor rabarber on kohe eriti hõrk.
Esimene kook tuli ülihea, värske noor rabarber on kohe eriti hõrk.
Põhi:
75 g võid
2,5 dl jahu
1 spl suhkrut
2 spl vett
Täidis:
4-5 vart rabarberit
2 muna
1-2 spl suhkrut
pakk kohupiimakreemi
100 g martsipani
Näpi võitükid jahu ja suhkruga, lisa lõpus vett. Pane taigen külma. Vahepeal koori ja tükelda rabarber. Aja põhi koogivormis laiali, nii et ääred oleksid ka. Eelküpseta 200°C ahjus 10 minutit.
Samal ajal vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiimakreem ja riivitud martsipan. Pane rabarberitükid eelküpsetatud põhjale ja kalla üle seguga. Küpseta 20-25 minutit.
75 g võid
2,5 dl jahu
1 spl suhkrut
2 spl vett
Täidis:
4-5 vart rabarberit
2 muna
1-2 spl suhkrut
pakk kohupiimakreemi
100 g martsipani
Näpi võitükid jahu ja suhkruga, lisa lõpus vett. Pane taigen külma. Vahepeal koori ja tükelda rabarber. Aja põhi koogivormis laiali, nii et ääred oleksid ka. Eelküpseta 200°C ahjus 10 minutit.
Samal ajal vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiimakreem ja riivitud martsipan. Pane rabarberitükid eelküpsetatud põhjale ja kalla üle seguga. Küpseta 20-25 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar