15 mai 2011

Beseerull vahukoore ja värske rabarberimoosiga

Kuna proovisin vahepeal koolitusel õpitud brülee kreeme teha, siis jäid mul mõned munavalged üle. Ja külmkapis kippus paari nädala eest Tartust toodud rabarberihunnik ka juba närtsima.

Rabarberimoosi keetmiseks võtsin eeskujuks lihtsate hoidiste raamatust "Sahver" Angeelika Kangi rabarberikeedise vanilliga, kus vaniljekauna ja -suhkru asemel kasutasin ekstrakti.

250 g tükeldatud rabarbereid
1 dl suhkrut
2,5 dl vett
1 tl vanilje ekstrakti

Pane rabarber suhkru ja veega tulele. Lase keema ning keera kuumus maha ja lase podiseda oma 15 minutit. Siis lisa vaniljeekstrakt. Tõsta steriliseeritud purkidesse ja säilita külmas.

Besee valmistasin nii:
5 munavalget
näputäis soola
150 g suhkrut
1 tl tärklist
1 tl valgeveini äädikat
1 tl vaniljeekstrakti
tuhksuhkrut

Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks, lisa suhkur ja jätka vahustamist, kuni vaht muutub läikivaks ja hoiab kuju. Siis lisa tärklis, äädikas ja vanilje ja vahusta veidi veel. Aja spaatliga munavaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil laiali ning küpseta 150°C 20 minutit.
Lase veidi jahtuda ja kalla uue tuhksuhkruga kaetud küpsetuspaberile.

200 ml vahukoort
1 spl tuhksuhkrut

Vahepeal vahusta vahukoor tuhksuhkruga. Siis määri vahukoor ja moos beseele ning keera see vaikselt rulli. Mmmm...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar