Viljandi Folgi ajal külastasime Rohelise Maja Kodukohvikut, kus nendel päevadel toimetasid köögis ja pakkusid hõrgutisi Kolm Sõsarat Setomaalt. Esmamulje jäi väga hea. Sattusime sinna muidugi huvitaval ajal - külastajaid oli palju, sh. noori muusikuid, kes parasjagu esinesid. Jõime kohvi ja võtsime kes sõira odrajahukaraski, või ja meega ja kes šokolaadi-peedikooki, kes salatit. Kõik maitses väga hästi ja toda peedikooki tahtsin kohe ise järele teha. Hinnad olid vaid Viljandi kohta folgilikult krõbedad. ;)
Eile siis ostsin poest valmis keedetud ja riivitud peedi, sest ei tahtnud köögis väga lagastama hakata ning otsustasin koogiteo järele proovida. Miksisin oma variandi kokku Nami-Namist ja Toidutarest leitud retseptide põhjal. Tuli tõesti väga šokolaadine ja peeti pole hästi arugi saada, kuigi kogus oli päris suur.
4 muna
2-2,5 dl tumedat muscovado suhkrut
400 g keedetud riivitud peeti
2 spl õli
1 tl vanilliekstrakti
4 dl jahu
1 spl küpsetuspulbrit
törts soola
2 dl kakaod
200 g hakitud tumedat šokolaadi
Glasuuriks:
200 g hapukoort
2-3 spl suhkrut
Klopi munad soola ja suhkruga vahule, lisa õli, peet ja vanilliekstrakt. Lisa küpsetuspulbri ja kakaoga segatud jahu ning hakitus šokolaad. Vala taigen võiga määritud koogivormile ja küpseta ahjus 180°C ca 40 minutit. Lase jahtuda ja glasuuri suhkruga segatud hapukoorega.
4 muna
2-2,5 dl tumedat muscovado suhkrut
400 g keedetud riivitud peeti
2 spl õli
1 tl vanilliekstrakti
4 dl jahu
1 spl küpsetuspulbrit
törts soola
2 dl kakaod
200 g hakitud tumedat šokolaadi
Glasuuriks:
200 g hapukoort
2-3 spl suhkrut
Klopi munad soola ja suhkruga vahule, lisa õli, peet ja vanilliekstrakt. Lisa küpsetuspulbri ja kakaoga segatud jahu ning hakitus šokolaad. Vala taigen võiga määritud koogivormile ja küpseta ahjus 180°C ca 40 minutit. Lase jahtuda ja glasuuri suhkruga segatud hapukoorega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar