Endiselt lummatuna Prantsuse köögist, valmis eelmises postituses mainitud retseptilehelt ka Pariisist kaasa ostetud tartelette'i vormides maitsvad sidrunikreemikoogikesed. Taigna jahu kogust suurendasin oma 2x, sest tundus kuidagi liiga vedel ja esimene sats läks tiba kõrbema, sest lihtsalt unustasin nad pea 20 minutiks ahju. :D Kokku sain 10 koogikest.
Põhi:
150 - 200 g jahu
50 g võid
törts soola
1 munakollane
4 cl vett
1 spl suhkrut
Kreem:
1 kuhjaga spl maisijahu
2,5 dl vett
80 g võid
2 munakollast
2 sidrunit
80 g suhkrut
Näpi võist, suhkrust ja jahust taigen, millele lisa vett ja munakollane. Pane veerand tunniks külma.
Riivi sidruni koor. Pane 2 dl vett koos sidrunimahla ja suhkruga keema. Lisa ülejäänud vee ja munakollastega segatud maisijahu. Lase kreemil pakseneda. Võta tulelt ja lisa kuubikuteks tükeldatud või ja sidrunikoor. Klopi tugevalt.
Vooderda vormid õhukese taignakihiga, tee kahvliga augud ja küpseta 200°C juures 10 minutit. Võta ahjust välja ja täida sidrunikreemiga.
Põhi:
150 - 200 g jahu
50 g võid
törts soola
1 munakollane
4 cl vett
1 spl suhkrut
Kreem:
1 kuhjaga spl maisijahu
2,5 dl vett
80 g võid
2 munakollast
2 sidrunit
80 g suhkrut
Näpi võist, suhkrust ja jahust taigen, millele lisa vett ja munakollane. Pane veerand tunniks külma.
Riivi sidruni koor. Pane 2 dl vett koos sidrunimahla ja suhkruga keema. Lisa ülejäänud vee ja munakollastega segatud maisijahu. Lase kreemil pakseneda. Võta tulelt ja lisa kuubikuteks tükeldatud või ja sidrunikoor. Klopi tugevalt.
Vooderda vormid õhukese taignakihiga, tee kahvliga augud ja küpseta 200°C juures 10 minutit. Võta ahjust välja ja täida sidrunikreemiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar