01 detsember 2012

Röstitud muskaatkõrvits a'la Imre Kose

Kuigi sünnipäev on mul alles tuleval nädalal, sain juba esimese kingi - Imre Kose "Naudingute kunst". Esimese retseptina jäi mulle silma just see. Lihtne teha ja maitses ülihea. Pakun seda kindlasti ka jõululauas.

500 g muskaatkõrvitsat
4 küüslauguküünt
2 sibulat
4 spl oliivõli
1 tl mett
2 spl valge veini äädikat
1 tl sinepit
soola
pipart
basiilikut
punet
kaneeli (soovi korral)
kardemoni (soovi korral)
hakitud tšillit (soovi korral)
50 g riivitud Parmesani

Tükelda kõrvits suupärasteks tükkideks ja marineeri pool tundi õli, mee, äädika ja sinepi marinaadis. Marineeri ka sibul ja küüslauk. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta. Küpseta 160°C ahjus 45 minutit. Raputa üle Parmesaniga ja lase veel 10 minutit grilli all. Serveeri iseseisvalt salatina või lisandiks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar