29 jaanuar 2011

Kurgukõditšillitrühvlid

Need on need kavalad trühvlid, mida osa mu sõpru jõulude ajal maitsta said. Idee leidsin Tuuli blogist. Üritasin sidrunimaitselisi ka valge šokolaadiga teha, kuid avastasin, et igasugune suvaline valge šokolaad selleks üldse ei kõlbagi! See-eest tumeda puhul kasuta seda, milline poeletilt parasjagu kätte juhtub. Mõnus sexikas amps, mis hakkab kurgus kergelt kudi-kudi tegema... ;)

Vaja on umbes (minul on 2 vormi - kokku 31 trühvlit):
200 ml vahukoort
1-2 tšillikauna
1-2 tl mett
200 + 200 g tumedat šokolaadi
50 g võid

Pane mõneks tükiks hakitud tšilli koorega tulele ja lase keema. Kui koor on saavutanud maitse, eemalda tšillid nt. kurnates. Pane koor uuesti tulele lisa mesi ja haki sisse 200 g šokolaadi. Kui šokolaad sula, vala vormidesse (jääkuubikute või kommide rest). Pane sügavkülma ja lase taheneda u. paar tundi. Kui vorme pole, veereta peopesas lusikatäiest kuulikesed. Siis sulata järgmised 200 g šokolaadi koos võiga. Võta (vormidest) täidis ja kasta kiiresti sulašokolaadi sisse, koputa liigne šokolaad maha ning aseta küpsetuspaberi või fooliumiga kaetud taldrikule vm alusele hanguma. Kaunista nt. tüki tšillipipraga. Head kurgu kõdistamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar