Hõissa, meil on vastlad! See päev pole toitude kohapealt just minu lemmik. Kohe mitte kuidagi ei maitse mulle hernesupp, rääkimata tangudest ja kruupidest. Seega minu toidulaualt traditsioonilist vastlatoitu ei leia, va. kukkel muidugi. ;) Tegimegi täna pärmitainast, et sellest focacciat teha ja äkki ka mõned kuklid...
Põhiretsepti focaccia taigna tegemiseks leiab "Focaccia tomati, juustu ja oliividega" juurest. Seegi retsept pärit raamatust "Vahemere köök".
Lisaks taignale läheb vaja:
700-750 g viilutatud sibulaid
4 spl võid
3 spl oliivõli
1 tl rosmariini
200 g sinihallitusjuustu (Gorgonzola vm.)
75 g hakitud kreekapähkleid
soola
pipart
Küpseta sibulaid kuumas võis, kuni need muutuvad pehmeks ja läbipaistvaks. Maitsesta soola ja pipraga. Võta suur küpsetusplaat ja kata küpsetuspaberiga ning aja sellel sõrmedega taigen ühtlaselt laiali. Kata praetud sibula, riivitud juustu ja pähklitega. Piserda õli ja rosmariiniga. Küpseta 200°C 25 minutit. Serveeri kuumalt või toatemperatuuril.
Põhiretsepti focaccia taigna tegemiseks leiab "Focaccia tomati, juustu ja oliividega" juurest. Seegi retsept pärit raamatust "Vahemere köök".
Lisaks taignale läheb vaja:
700-750 g viilutatud sibulaid
4 spl võid
3 spl oliivõli
1 tl rosmariini
200 g sinihallitusjuustu (Gorgonzola vm.)
75 g hakitud kreekapähkleid
soola
pipart
Küpseta sibulaid kuumas võis, kuni need muutuvad pehmeks ja läbipaistvaks. Maitsesta soola ja pipraga. Võta suur küpsetusplaat ja kata küpsetuspaberiga ning aja sellel sõrmedega taigen ühtlaselt laiali. Kata praetud sibula, riivitud juustu ja pähklitega. Piserda õli ja rosmariiniga. Küpseta 200°C 25 minutit. Serveeri kuumalt või toatemperatuuril.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar