11 märts 2011

Lihtne kana tagine

Mõnus magus ja hapukas Maroko kanahautis. Seda toitu hakkab minu laual tihti esinema. Kastet tuli muidugi vähe, tasuks lõpus vett juurde lisada. Retsept BBC Good Food lehelt. Kogus 4le.

oliivõli
4 kanafileed risti poolitatud või 8 kondita kanakintsu
1 hakitud sibul
1-2 cm jagu riivitud ingveri
törts safrani või kurkumi
1 spl mett
400 g kangideks lõigatud porgandit
150 ml vett
serveerimiseks sidrun

Pruunista kana õlis. Lisa sibul ja ingver ning prae paar minutit. Lisa vesi, safran/kurkum, mesi ja porgandid. Sega läbi ja jäta 30 minutiks vaiksel tulel hauduma. Aegajalt sega. Kui kana on pehme, kata kaanega ja lase 5 minutit kõrgel kuumusel kastmel pakseneda. Serveerides pigista üle sidrunimahlaga. Paku koos kuskussiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar