04 juuli 2011

Brüleekreem

Olen pärast gurmeekoolitust mitmeid kordi brüleekreemi teinud ja seekord proovisin seda siis Terevisioonis jagatud õpetuse järgi. Vaatasin video ära ja mõtlesin, et ma küll päris nii kiiresti sips-sops ja valmis seda teha ei julge, sest need vastikud õhumullid on ikka jube kerged tulema ja rikuvad suhkrustamisel välimuse totaalselt ära. Aga võta näpust, see läbi sõela ajamine on päris hea nipp! Aga fooliumiga ma kreeme küll ei katnud, muidu poleks ma neid vorme seal veevannis ahju küll saanud...
Ja suuuur aitäh Kelli emmele imeilusate kollaste kodukana munade eest!

0,5 vaniljekauna
400 ml vahukoort
7 munakollast
100 g suhkrut

Poolita vaniljekaun pikkupidi ja kraabi välja seemned. Kuumuta vahukoor koos vanilje seemnete ja kauntega. Ära keema lase! Eralda munakollased valgetest, sega vaikselt kokku munakollased ja suhkur. Vahtu pole vaja ajada! Sega rahulikult ühtlaselt niristades omavahel kokku koor ja munakollased. Kurna läbi sõela ja vala siis segu vormidesse. Aseta vormid vesivannile ja küpseta 125-150°C ca 40 minutit (sõltuvalt ahjust ja vormidest) kuni segu on kergelt tardunud.
Võta vesivann ahjust välja ja lase jahtuda toatemperatuurini ja siis pane vormid külma. Enne serveerimist puista peale ühtlane kiht suhkurt ja karamelliseeri see põleti abil või ahjus kuuma grilli all.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar