21 veebruar 2013

Iiripirukas maguskartuliga

(Foto lisamisel)
Tegemist on nüüd kindlasti ühe minu talvise lemmikretseptiga, sest tegin seda rooga lausa 3 korda jutti. ma pole siiani bataadist midagi arvanud, aga siinne magus maitse on nagu rusikas silmaauku. ;) Allpool retsept minu väikeste mugandustega.

4le sööjale:
750g hakkliha
250g shampinjone
2 porgandit
1 suurem sibul
3 küüslauguküünt
1,5 dl punast veini
4 dl puljongit
4 spl tomatipastat
soola
pipart
vahemere ürdisegu
1 tähtaniis
2 loorberilehte
1 spl sojakastet
2 spl jahu
1+1 spl võid/gheed
 
2-3 bataati
100g Parmesani
1 spl võid
soola

Haki sibul, küüslauk, viiluta porgandid. Kuumuta ghee pannil ja prae selles sibul, küüslauk ja hakkliha, kuni liha on pruunistunud. Lisa porgandid, vein, sool, pipar, aniis, loorberilehed ning ürdisegu ja lase keema. Seejärel li8sa puljong, tomatipasta, seened ja sojakaste. Lase keema, keera kuumus maha ja hauta ca 30 minutit.
Samal ajal tükelda bataat ja keeda kuni pehme. valmista võist, soolast ja bataadist kartulipuder. Lisa riivjuust. Eelsoojenda ahi 200C. 
Hakklihakastmesse lisa paksendamiseks spl võid ja jahu. Tõsta kaste vormi(desse), peale kartulipuder ja küpseta 15 minutit ja seejärel 5 minutit krõbedama kooriku saamiseks veel grilli all.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar