13 jaanuar 2011

Tom Kha

Aaro Lode raamatust "Tai köök" pärit Kana-kookosesupp tom kha gai.

Vaja läheb:
2-3 tk kuivatatud kalganit (saadaval Stockmannis) võib asendada 3 cm jupi ingveriga
2x500 ml kookospiima
2 sidrunheina vart (saadaval nt. Solarise toidupoes)
2 sibulat
4-6 tšillit
6 kahvrilaimi lehte
2 kanafileed
200 g shampinjone
puljongikuubik
300 ml vett
poole sidruni või laimi mahl
1 spl kalakastet
soovi korral suhkrut
kaunistuseks koriandrilehti

Valmistusviis:
Pane potti kookospiim, kalgan, tambitud sidrunhein, viilutatud sibul, hakitud tšilli ja laimilehed. lase keema. Tükelda samal ajal kanafilee suupärasteks tükkideks ja pane koos seentega potti. Lase keeda kuni kana on valmis. Lisa puljongikuubik ja vesi. Lase uuesti keema. Lisa laimimahl ja kalakaste. Maitse. Kui supp liiga terav, lisa suhkrut. Võta sidrunhein, laimilehed ja kalgan potist välja. Serveeri kaunistades koriandrilhtedega. Kogus 4le.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar