31 detsember 2013

Pardi-confit peedikastmega

(Foto lisamisel)
Pardi hullus jätkub. ;) Selle retsepti leidsin Kaubamaja ajakirjast Hooaeg u kuu enne jõule ning olin kohe kindel, et mul on jõulumenüü selleks korraks olemas. Nii ka läks ja see mõmin jõululauas ning kiidusõnad on vast parim kink selleks jõuluks! Ingverijuure ja vahtrasiirupi asendasin ingverisiirupiga ning seller marinaadist ununes ja loorber oli otsa saanud.

Marineerimiseks:
1,8 kg pardikoibi (u 8 tk)
50 g meresoola
0,5 kg jõhvikaid
25 g küüslauku
5 g musta pipart
7 g ingverijuurt
22 g palsamiäädikat
100 g sellerit
100 g sibulat
100 g vahtrasiirupit
200 g õunamahla

1 kg hanerasva

Peedikaste:
30 g sibulat
30 g porgandit
30 g varssellerit
35 g võid
tüümiani
looberit
0,5 l kanapuljongit
1 l peedimahla

Püreesta kõik marinaadi koostisosad va koivad ja hanerasv. Aseta koivad marinaadi ning marineeri paar päeva. Võta koivad marinaadist välja ja vala üle pliidil sulatatud hanerasvaga. Küpseta 3h 150 kraadi juures.

Prae juuriviljad võiga, lisa puljong ja redutseeri kuni vedelikku on poole vähem. Lisa peedimahl ja keeda, kuni kastmevedelikust on alles u liiter. Lisa võid, maitsesta. Soovi korral võib kastet paksendada, samuti lisada maitseks riivitud apelsinikoort.

Serveeri koos keedukartuli, hapukapsas ja marineeritud kõrvitsaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar