12 jaanuar 2011

Jahimehe lihahautis

Vennas harrastab mul jahil käia ja ükskord "hane"jahilt tulles tõi mulle paar-kolm kilo põtra. Hooaeg hakkas.... ;) Mis siis selle põderiga pihta hakata? Abiks ikka Nami-Nami, kust leitud retseptis toodud koguseid veidi muutsin.

Koostis:
500 g suupäraseks tükeldatud põdraliha
75g võid
2 sibulat
3-4 porgandit
250 g värskeid šampinjone
4 dl vett
soola
pipart
2 tl tüümiani
200 g kuivatatud ploome
2-3 dl rõõska koort (35%)

Valmistamine:
Pool tundi enne küpsetamist tõsta sulanud liha toasooja. Tükelda sibulad ja porgandid. Pruunista lihatükid võis ja tõsta haudepotti. Pruunista samal pannil seened ja tõsta kõrvale. Lisa liha juurde tükeldatud sibul ja porgandid. Vala potti vesi, maitsesta. Hauta ahjus umbes tund. Vajadusel lisa hautamise ajal vett. Lisa ploomid, seened ja rõõsk koor. Hauta umbes 15 minuti veel. Serveeri ahju- või keedukartuli või kartulipudruga. Megamaitsev!!!

4 kommentaari:

  1. Valmistasin seda rooga põssa lihast ja oli ka väga maitsev :P Eriti meeldisid mulle need ploomid seal sees :)

    VastaKustuta
  2. Ojaa, ploomid ja seened ja siis porgandid ka... :P

    VastaKustuta
  3. See on lihtsalt imeline roog. Kogu perele maitseb.

    VastaKustuta
  4. See on lihtsalt imeline roog. Kogu perele maitseb.

    VastaKustuta