12 jaanuar 2011

Roheline karri herneste ja ubadega

Kuna mul kapis leidus veerand purgikest rohelist karripastat, siis hakkasin internetiavarustest ka retsepti otsima. Meelepärase leidsin Nami-Nami kaudu Kätrini kokkamisblogist. Lisasin veel maitseks ka hakitud tšilli, kahvrilaimi lehti ja puljongikuubiku. Väga sarnase retsepti leidsin ka Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express" Curry in a hurry.

Vaja läheb:

u. 350-400g kanafileed
500 ml kookospiima
400 ml vett
puljongikuubik
6 kahvrilaimi lehte
1 porru
1 tšilli
200 g külmutatud herneid
200 g külmutatud aedubasid
1 spl (fariini)suhkrut
2 spl kalakastet
2 spl laimimahla
õli

Valmistusviis:
Kuumuta pannil õli ja prae selles porru ning tükeldatud kana. Tõsta korraks eemale. Pane pannile u. 1/4 kookospiimast ja sega sellesse karripasta. Kuumuta. Lisa ülejäänud kookospiim, vesi, puljongikuubik, laimi lehed, kalakaste, suhkur ja laimimahl. Lase keema. Lisa kana, porru ja ja hakitud tšilli ning lase uuesti keema. Maitse ja lisa vajaduse korral juurde suhkurt, kalakastet ja/või laimimahla. Lisa herned ja oad ning kuumuta veel 5 minutit. Võta välja kahvrilaimi lehed. Serveeri riisiga.

4-6 sööjale ja valmib jällegi ainult poole tunniga.

2 kommentaari:

  1. Me tegime kaa! Nii hea.
    Kuna ma olen kodus haige, siis Taavi kahjuks ei suutnud seda kalakastet leida poest ja kookospiim oli täielik üllatus, et see polegi täiesti vedelas olekus, vaid tuli valget ollust põhjast taga ajada :) Aga vaev tasus ära, leiaks selle kalakastme nüüd ka veel.
    Lisaks pildi ka, aga kommentaariumis pole see vist võimalik.
    Tänud retsepti eest!

    VastaKustuta
  2. Kalakaste Fich sauce on leitav igast poest. Rimis ja Selveris on ta selles letis kus nuudliroad, tortillad ja muud aasiapärased toiduained ja Prismas leitav Tex-mex letist. Pildinäide siit, et lihtsam otsida oleks:
    http://www.toidutare.ee/termin.php?id=1343
    või
    http://www.bluedragon.com/products/ingredients/thai-fish-sauce.aspx

    VastaKustuta