11 jaanuar 2011

Daifuku koogikesed

Sõbranje Liisi eritellimusel postitatud retsept. Katsetasin seda juba aasta tagasi sõprade peal, kui meil oli sushiõhtu ja sinna juurde oli vaja jaapanipärast magustoitu.
Daifuku koosneb põhiliselt ankost ja mochist - punase oa pastast ja riisitaignast. Minu jaoks, kes ma (punaseid) ube väga ei armasta, tundus see kooslus algul vägagi kaheldav, kuid lõpptulemus oli üllatavalt mõnus ja magus. Eriti hää on koogikesed teha ümber värskete maasikate!!!

Anko jaoks on vaja:
200 g punaseid aedube
200 g suhkurt
törts soola

Leota ube mõned tunnid vees (nt. üleöö). Nõruta ja pane potti. Kata veega ja lase keema. Eraldamaks enamus kesti, võta pott tulelt, nõruta ja pese oad külmas vees. Siis kata uuesti veega (u. 5 tassi) ja pane jälle keema. Alanda kuumust ja keeda oma paar tundi aegajalt segades kuni oad muutuvad pehmeks. Mina ei kannatanud nii kaua ja lasin nad köögikombainis sodiks. Saumikser sobiks isegi paremini, siis ei pea vahepeal tulelt võtma. Kuumuta oapudru edasi ja lisa suhkur. Keeda kuni pasta muutub tahkemaks ja potipõhi paistab ilma, et pasta tagasi valguks. Võta tulelt ja jahuta ja hoia öö otsa külmikus. Pasta muutub vormitavamaks. Pärast külmikust võtmist vormi pastast suupärased pallikesed või ümbritse maasikas u 3-5 mm pastakihiga.

Mochi valmistamisek on vaja:
2 tassi riisijahu
1 tassi suhkurt
2 tassi vett

Sega ained omavahel kokku ja kuumuta spaatliga segades pannil, kuni muutub vormitavaks/rullitavaks taignaks.

Rulli tainas riisijahus lahti ja lõika vajaliku suurusega tükid. Aseta anko keskele ja kata/ümbritse mochiga, vormi väikseteks pätsikesteks ning voila! Ainult, et mul ei ole selles mõttes õrna aimugi, kas need koogikesed maitsevad nii nagu peax... ;D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar