16 veebruar 2011

Krõbedad kanapallid homemade magushapus kastmes

See retsept on käesoleva kuu Nami-Nami kooskokkamise #33 populaarseim ja seetõttu pidin ka ise järele proovima. Tõesti hää ja viib keele alla!

Krõbeda kana jaoks on vaja:
2 muna
2-3 kanafileed
4 spl sojakastet
2-3 küüslauguküünt
200 g (maisi)tärklist
õli

Kastme jaoks on vaja:
2 spl õli
1 sibul
1 peenike porru või 4 rohelisesibulat vart
1 suur paprika
1-2 cm jagu riivitud ingverijuurt
5 spl tomatipastat või ketchupit
4 spl riisiäädikat
4 spl suhkrut
3 spl sojakastet
200 ml kanapuljongit
1 spl maisijahu

Tükelda kana suupärasteks tükkides. Vahusta kergelt munavalged ja riivitud küüslauk ja sojakaste. Marineeri kana min. 1 tund.
Samal ajal haki sibul 1 cm paksusteks viiludeks ja viiluta porru/roheline sibul ning paprika pikkadeks peenikesteks viiludeks. Valmista kaste kuumutades õli pannil ja lisades sinna sibula. Kui sibul muutub läbipaistvaks, lisa riivitud ingver, porru/roheline sibul ja paprika(d). Prae paar minutit. Valmista puljong ja sega kokku tomatikaste, äädikas, soja, suhkur ning maisijahu. Vala pannile ja kuumuta kuni kaste pakseneb.
Samal ajal kuumuta teisel pannil õli. Veereta marineeritud kanatükke tärklises. Küpseta neid õlis ca. 10 minutit, kuna muutuvad krõbedaks. Vahetult enne serveerimist vala üle magushapu kastmega ning serveeri basmati riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar