14 veebruar 2011

Veiseliha stir-fry apelsini ja ingveriga

Retsept samast raamatust, kust eilnegi postitus. Serveerisin riisinuudlitega, aga kuna riisinuudlid ikka veel ei hakanud mulle meeldima, siis järgnevatel kordadel teen lihtsalt keedetud riisiga. Liha panin marinaadi juba eelmine õhtu ja see apelsinimarinaad on lihtsalt super!

300 g veisefileed
1 apelsin
1 spl sojakastet
1 tl maisijahu
2,5 cm ingverit
2 tl seesamiõli
1 suur porgand
rohelist sibulat

Sega ribadeks lõigatud liha riivitud apelsinikoore ja -mahlaga. Marineeri toatemperatuuril vahepeal segades 30 minutit. Kurna marinaad pealt ära, kuid hoia alles. Sega liha sojakastme, maisijahu ning riivitud ingveriga. Kuumuta õli pannil ja pruunista selles liha. Lisa ribadeks lõigatud porgand. Sega roa hulka hakitud sibul ja apelsinimarinaad ning hauta kuni kaste keema tõuseb, pakseneb ja läikivaks muutub. Serveeri keedetud riisi või riisinuudlitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar