02 märts 2011

Gnocchi vormiroog tomati ja mozzarellaga

Netiavarustes surfates sattusin lehele, kus jällegi foto tekitas tohutu isu see söök järele proovida. Otsustasin ka gnocchid ise valmistada seda videoõpetuse abil. Gnocchid meenutasid mulle vägagi klimpe. Vormiroog viis aga keele alla - tomatikaste tuli mõnusalt küüslaugune vürtsikas.

Homemade gnocchi

1 kg kartuleid
1 muna
300 g jahu
soola
pipart
oliiviõli

Keeda terveid koorimata kartuleid soolaga maitsestatud vees. Umbes 20 minuti pärast, kui kartulid on pehmed, kurna need ja koori. Riivi kuumad kartulid ja lisa sool, pipar ja muna ning sega kiiresti, et muna ei hüübiks. Lisa osade kaupa jahu ja sõtku ühtlaseks massiks.
Raputa veidi jahu laua pinnale ja 1/4 taignast veereta 3 cm läbimõõduga "ussike" ning lõika sellest diagonaalis 2 cm pikkused jupid ja pane need kandikule nii, et üksteise külge ei kleepuks. Tee nii kogu taignaga.
Pane vesi soolaga keema ja kalla gnocchid sisse. Keeda kuni need tõusevad pinnale. Kurna, piserda õliga ja tõsta kõrvale.
Nipp: valmiskeedetud gnocchi säilib külmikus 2-3 päeva ja sügavkülmas 3 kuud!


Vormiroog

500 g gnocchisid (leiab Rimist valmistoidu letist)
oliiviõli
3 küüslauguküünt
1 sibul
2 x 400 g purki purustatud tomateid
2-3 tl tšillit
2 x 125 g mozzarella juustu
1 tl suhkrut
peotäis basiilikulehti
soola
pipart

Kuumuta õli pannil ja prae selles hakitud küüslauk ja sibul. Lisa tomatid ja tšilli ning lase segu keema. Siis keera kuumus maha ja hauta 15 minutit. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Pane ahi sooja.
Kalla gnocchid ja kastmesegu ahjuvormi, sega läbi ja kata mozzarellaviilude ning basiilikulehtedega. Küpseta 200°C ahjus 25-30 minutit. Buon appetito!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar