26 aprill 2011

Lihtne Shepards Pie

Sõbranje ja tema inglasest abikaasa pakkusid kord Iiri pirukat ehk Shepards Pie'd. Tuli jälle isu ja proovisin ise teha võttes eeskujuks netist leitud retsepti. Koguseid timmisin oma maitse järgi ja lisasin peale ka juustu! Oleksin ka hea meelega shampinjone lisanud... Kogus 4-6.

800 g hakkliha
2 hakitud sibulat
400 g külmutatud köögivilju (hernes, porgand, mais)
600-800 g kartuleid
võid
tass puljongit
1 spl Worcestershire kastet
soola, pipart ja/või muid meelepäraseid maitseaineid

Koori ja poolita kartulid ning keeda kuni pehmed.
Kuumuta törts võid pannil ja prae selles sibul ning lisa hakkliha ja köögiviljad. Pruunista hakkliha kuni pole enam roosa. Maitsesta ja lisa Worchire kaste ning puljong ja hauta 10 minutit.
Samal ajal valmista kartulitest ja võist puder. Maitsesta.
Pane esimeseks kihiks hakklihasegu küpsetusvormi ja kata teise kihina kartulipudruga. Küpseta 200°C 30 minutit kuni pealt kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar