07 mai 2011

Gurmee koolitus #2

See reede, st. eile käisin jälle Tartus Prantsuse klassikaliste dessertide valmistamise ja pildistamise koolitusel, kus seekordseks teemaks oli suflee, Madeleine küpsised ja Crème brûlèe.




(Fotod: Liis Linn)

Kõigepealt valmistasime suflee ja kui see ahju läks sättisime valmis nö. fotostuudio, et jõuaks klõpsu enne ära teha, kui magustoit kokku vajub. Kahjuks läks selle sufleega tiba nihu ja need jõudsid juba ahjus kokku vajuda, nii et meil pärast klõpsutada jäi aega küll ja küll. :D

 
Soufflè

Madeleine'de puhul saime teada, et metallvorm on kõvasti parem kui silikon. Küpsised on imelihtsad ja supermaitsvad!

Madeleine'd

Crème brûlèe
Seekordseks suureks lemmikuks osutus viimane magustoit, mis sulas suus ja üllatuseks pole üldsegi nii keeruline teha, kui ma arvasin. Nüüd poodi põleti järele! ;)

Ja kes maitsta soovib, peab külla tulema!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar