09 juuni 2011

Kõik on Mokas!

Olen varemalt Tartus kohvik-restoranis Moka istunud koos Katziga, jutuajamise vahele kooki ampsanud ja kohvi rüübanud, kuid sellist erilist muljet nagu eile see koht toona ei jätnud. Seekord oli tegu muidugi väga erilise päevaga kah! ;)
Läksime esialgu elukaaslase ülikooli lõpetamise puhul tema pere ja sõpraedga Mokasse pidulikule lõunasöögile. Menüü on kirju ja kõik väga ahvatlev. Peakokk ise tuli meid tervitama ja lubas toiduvalikul appi tulla, kui me ise hakkame ei saa ja pilt silme ees juba liiga kirjuks kipub. Saime toidud kenasti valitud ja kahetsema küll ei pidanud.
Mina valisin banaani-mango pasta kanafileega, parmesani granita, mis tundus juba pealkirja järgi väga huvitav. Toit serveeriti mulle peeglil ja maitses taevalikult!!! Mõnus magushapu, väga mahlane.

Banaani-mango pasta kanafileega, parmesani granita

Kaasa proovis punases veinis hautatud Prantsusepärast pardikoiba ja oli ka kohe väga rahul.

Kartulipüree ja Prantsusepärane pardikoib

Veel söödi meie lauas seenesuppi suurte grillitud portabella seentega ja nagu Kelli ütles, maailma parimat pitsat.
Magustoiduks soovis enamus meie seltskonnast Moka auravat desserti, mis tegelikult oli marja sorbett serveeritud väga uhkelt - magustoit ise jalata pokaalis mis asetatud ümara klaasnõu peale, kuhu toiduvärviga punaseks värvitud vedelasse lämmastikku oli lisatud jääkuubikud auru efekti saavutamiseks. Lisaks sorbetile serveeriti meile kõigile proovimiseks ka brüleekreemi ja banofeed. Viimane sai minu lemmikuks!

Desserdivalik: brüleekreem, sorbett ja banofee

Teenindus oli väga meeldiv ja kiire. Samuti teenindaja poolne veinisoovitus! Hinna, toidu portsu ja kvaliteedi suhe kenasti paigas. Toidud serveeritud väga kaunilt ja isuäratavalt. Peakokk väga tore ja sõbralik, käis aegajalt uurimas, kuidas meile toit maitses ja kas on muid soove jne. Lisaks tolle päeva erilistele üllatustele, jättis Moka väga erilise mulje ja hakkame seal ilmselt tihti käima, no vähemalt kord aastas oma tähtpäeva tähistamas ikka! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar