20 juuni 2011

Sweet weekend

Viimasel ajal pole ise palju söögitegemisega ametis olnud. See-eest on külastatud mitmeid toredaid kohti. See nädalavahetus astusime läbi Haapsalus Epp-Maria Kokamäe Galerii Veini- ja Koogitoast ehk Anni Kohvikust, et tähistada kerge õhtusöögiga vennaraasu ülikooli lõpetamist.
Anni Kohvikus olen ma varemalt ühe korra käinud, seda umbes aasta jagu tagasi. Erinevalt tolle korraga olid lauad ja istumine korraldatud teisel korrusel ja esimene korrus puhtalt näituste tarbeks. Galeriis köitsid tähelepanu Liisu Arro vahvad värvilised valamud.
Kohviku menüü tundus väga tervislik, st. üsnagi salatiroheline ja samas vallatult magus ning kaloririkas ja seda Nadežda Kaarma kuulsate kookide pärast! Tellisime kõik endale salatid - grillitud kitsejuustuga ning soojad kanasalatid. Taldrikutäied olid tõepoolest väga rohelised ja kogused uskumatult suured. Poole salati pealt sai kõht ootamatult täis. Minu tellitud kitsejuustusalat oli väga omapärane, eriti meeldis mulle marineeritud peediviilude ja hummuse kooslus. Aru ei saanud ma, millega see saiatükk maitsetstatud oli, kus peal grillitud kitsejuust - väga huvitavalt magus oli.

Grillitud kitsejuustu salat läätsede, marineeritud peedi ja sibula, hummuse ja rohelise salatiga

Koogivalik oli päris suur ja kirju. Neid sai vitriinkapi juures ise valimas käia. Võtsime kõik endale kokku viis erinevat koogitükki ja lasime taldrikutel laua peal ringi käia. Ühiseks lemmikuks osutus üks eriti shokolaadine shokolaaditort. Väga meeldis mulle ka mu enda valik - kondenspiimaga rabarberikook. See lihtsalt sulas suus!

Kondenspiimaga rabarberikook

Kuigi toidud on väga head ja maitsvad ja samad, mis Kohvik Komeedis, seda ka hindade poolest, siis tegelikult Haapsalu kohta on see minu meelest pisut liiga kallis. Samuti võib nuriseda teeninduse pihta, sest tundus kuidagi kummaline, et lauale ei toodud mitte ühtegi salvrätti. Neid pidi ise küsima ja küsimise pihta toodi viie inimese kohta ka neid vaid kolm tükki! :$

Kodus ootas meid aga järgmine ema valmistatud magus suutäis - Lehviktort kirssidega Nadežda Kaarma hiljuti ilmunud raamatust "Nadja koogid". Peale oli tegemata veel mee ja mandlitega kaunistus, mille valmistamine osutus keerulisemaks, kui õpetuses kirjas oli. Soojalt kauneid sektoreid sellest lõigata küll mitte kuidagi ei õnnestunud ja kui kaunistus juba ära jahtus, ei tahtnud see enam küpsetuspaberist lahti lasta. Saime küll mingisugused ebakorrapärased laastud, kuid seda magusate sõrmedega tüütute paberitükikeste nokkimisega. Kuid ilma selle mandli ja mee krõbuskiteta poleks too toorjuustutort pooltki nii hea olnud!


Lehviktort kirssidega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar