19 september 2011

Minu esimesed mini-cannelé'd

Veetsime möödunud nädalavahetuse Pariisis, kus sai kultuuri ja kunsti vahele palju hallitusjuustu ja veine degusteeritud. Lisaks ka shoppatud. Ostsin La Bovida köögitarvete poest kaasa mini-cannelé'de silikoonvormi.
Koju jõudes segasin prooviks kohe kokku vormi pakendis kaasas olnud retseptivihiku järgi taigna ja täna siis hakkasin küpsetama. Ja tulemus on keelt alla viiv - ümbert krõbe karamell ja seest nätske kuid õhuline. Maitset ei oska kirjeldadagi, seda peab ise proovima. Esimene vormitäis sai ahjust väljudes 5 minuti jooksul otsa. :D


2x21 mini-cannelé jaoks on vaja:

0,5 l piima
250 g suhkrut
2 muna
2 munakollast
5 cl rummi
1 tl vaniljeekstrakti
100 g jahu
40 g võid + vormide määrimiseks

Kuumuta piim koos vanlje ja võiga keemiseni, lase jahtuda. Sega kokku jahu ja suhkur ning vahusta sinna hulka munad ja -kollased. Sega hulka piimasegu. Kui taigen jahutnud, lisa alkohol ja pane taigen 8 tunniks külmkappi.
Määri vormid korralikult võiga. Täida vormid 3/4 ulatuses ja küpseta 240°C ahjus 10 minutit, siis alanda kuumust 190°C ja lase veel 30-40 minutit küpseda, kuni cannelé'd on kenasti pruunistunud. Bon appétit!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar