23 oktoober 2011

Tuunikala futomaki mango ja tšillikastmega

Sõbranje Liis palus juba ammu ammu, et ma sushi teemat arendaks. Võtan siis end lõpuks kokku, missest et vahepeal olen neid valmis vorpida jõudnud juba üsna palju.
Seekord jäi mulle Toomas Lemberi "Sushi. Riisist rullini" lappamissel silma just see maki. Maitset ette kujutades hakkasin meie kaubandusvõrgust tuunikala taga otsima. Leidisin ühe ja ainsa tuunifilee tükikese Kaubamajast, mille lõppev kuupäev mulle kohe üldse ei sobinud. Pidin sügavkülma* letiga leppima.
Tuunikala makid tulid oivalised ja teiste makide seast kadusid vaagnalt esimestena.

nori-lehed
sumeshi (valmis sushi-riis)
magus tšillikaste
värske tuunikala
mango

*
Sügavkülmutatud kala puhul tuleb teda sulatada aeglaselt külmiku tagaseinas vahetult enne meisterdamist. Kindlasti ei tohi teda sulata toatemperatuuril ega soojas vees!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar