02 oktoober 2011

Vürtsikas köögivilja ja läätsehautis

Eile toimus Solarises Taimetoidumess ja meile tulid külla paar veganist sõpra. Seetõttu võtsin õhtusöögiks ette BBC GoodFood raamatust "101 hot & spicy dishes" just liha, muna ja muu loomsetoiduaine vaba roa. Kusjuures ka soolavaba! Lõhnas ja maitses väga hästi!

Kogus 4le:
päevalilleõli
1 sibul
2 küüslauguküünt
700 g kartuleid
4 porgandit
2 pastinaaki
2 tl punast karripastat
0,75 -1 l köögiviljapuljongit
100 g punaseid läätsesid
1 peotäis värsket koriandrit

Haki sibul ja küüslauk ning prae neid pannil õlis kuni pehmed. Lisa kuubikuteks tükeldatud kartul ja viilutatud porgand ning pastinaak. Prae neid 6-7 minutit. Lisa puljong, kuhu on segatud karripasta ning lase keema. Lisa läätsed ja hauta 20 minutit kuni köögiviljad pehmed. Kaunista koriandriga ja serveeri koos maitsestamata jogurti/hapukoore ja naanileivaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar