14 juuli 2012

Lihtne kukeseenepirukas

(Foto: Marko)

Käisime paar tundi metas. Saak oli päris hea - no üle poole kilo kindlasti. Näha oli, et me polnud esimesed. Pärast suuri vihmasid peaks uuesti minema...

Selle aasta esimesest saagist, mis turult ostsin, sai värske kartuli juurde seenekaste tehtud. Seekord tegin paksemast seenekastmest piruka.

Põhi:
100 g võid
150-175 g jahu
2 spl külma vett
törts soola

Täidis:
200 g kukeseeni
100 g võid
1 spl jahu
1 klaas piima
soola-pipart (kasutasin valget)

Peale:
150 g riivjuustu

Näpi jahust ja võist piruka põhi. Lisa ka sool ja vesi. Aja taigen pirukavormi laiali, nii et jääksid ka servad. Tee kahvliga mõned augud ja küpseta 10 minutit 200°C juures.
Prae seened võis. Maitsesta. Sega jahu piimaga ja lisa seentele. Aseta seenekaste pirukapõhjale ja raputa üle riivjuustuga. Küpseta veel 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar