11 jaanuar 2013

Sinimerekarbid tomatikastmes

Eile müüdi Rimis soodsalt merekarpe. Õnnestus saada terve kilo eriti värskeid karpe, millede hulgast elimineerisin puhastamise käigus vaid kolm purunenud ja kaks lahtist karpi.

1 kilo karpe
1 suur sibul
2-3 küünt küüslauku
3 spl võid või gheed
tšilli
500 g purustatud tomateid
1,5 dl valget veini (Riesling)

Haki sibul ja küüslauk ning hauta võis klaasjaks. Lisa vein. Puhasta karbid korralikult külmas vees. Katkised ja avanenud karbid, mis koputamise peale ennast kinni ei tõmba, viska minema! Lisa karbid ja hauta kaane all. Lisa tomatid ja maitsesta. Serveeri värske baguette või ciabattaga. Head isu!

NB! Avanemata karpe ära söö!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar