04 aprill 2013

Makadaamiapähkli kakaoküpsised

Pärast seda kui välistasin oma menüüst jahu ja suhkru on neist küpsistest saanud mu lemmik maiuspala. Originaalretsept on pärit Irey EatDrinkPALEO lehelt.

80g pakk makadaamiapähkleid
1 dl kookosjahu
1 dl mandlijahu
2 spl kakaod
1/2 tl küpsetuspulbrit
törts soola
1 muna
4 spl kookosõli
2 spl mett
0,5 -1 dl vett

Jahvata köögikombainis pähklid. Pole lugu, kui jääb sisse ka suuremaid, krõmpsuvad mõnusalt hamba all. Lisa jahud, kakao, küpsetuspulber ja sool. Sulata kooskosõli. Lisa kuivainesegule muna, kooskosõli, mesi ja vesi ning töötle kombainis kuni saad vormitava taigna. Tõsta taigen toidukilele ja vormi sellest ca 3 cm läbimõõduga vorstike ning aseta (sügav)külma. Eelsoojenda ahi 150-175C. Lõika taignast 1 cm paksused rattad ja küpseta 10-15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar