26 jaanuar 2011

Kõrvitsapüreesupp ingveriga

Olin vahepeal palavikuga siruli maas ja sh. piinas mind ka meeletu kurguvalu. Midagi tahket süüa eriti ei suutnud. :( Olgem ausad, piinab tegelikult siiamaani. Üx mõnus kuum supp on aga sellisel juhul küll tühja kõhu päästja. :) Retsept leitud jällegi Nami-Namist, autoriks Anni Arro. Vaieldamatult üks lemmik suppe!

Vaja läheb:
1-1,5 kg kõrvitsat
3 haput õuna
5 kartulit
1 suurem sibulat
4 küünt küüslauku
4 cm jupp ingverijuurt
1 sl karripulbrit
1.5 l vett
puljongikuubik

õli
200 ml vahukoort
sool


Valmistamine:
Prae pannil õlis hakitud sibul, küüslauk, riivitud ingver ja lisa neile karri. Pane potti tükeldatud kõrvits ja kartul. Lisa eelnevalt pannil praetu, puljongikuubik ja vesi. hauta u. 15 minutit. Lisa kooritud ja tükeldatud õunad ning vala hulka koor ja maitse järgi soola. Lase keema. Keeda, kuni kõik on pehmed ja siis võta pott tulelt ja lase saumiksergiga või blenderis supp püreeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar