21 veebruar 2011

Homemade Mango Chutney

Kuna tšatni on meie elamises kohustulik osa Bobotie serveerimisel ja seda juhtub üpris tihti, mõtlesin ma proovida ise mangotšatnit valmistada.
Positiivne on see, et tšatni jaoks on vaja tooreid mangosi, sest küpseid üldjuhul meie kaubandusvõrgust ei leidugi!
Retsepti panin kokku mitmetest interneti avarustest* leitud variantidest. Pärast tunnist keetmist lasin segu ka kergelt saumikseriga püreeks. Maitse tuli üpris äädikane ja poe omadega võrreldes oleks nagu midagi puudu. Kui välja nuputan ja järgmistel kordedel maitseid timmin, teen ka korrektuure retseptis...

2 tassi (fariini)suhkrut
1 tass veini või õunaäädikat
2 mangot kuubikuteks tükeldatud
1 hakitud sibul
1 tass kuldseid rosinaid
3 cm hakitud ingverit
2 hakitud küüslauguküünt
4 tl tšillipulbrit
2 tl soola
1 tl kardemoni
törts sidrunimahla

Pane mango koos suhkru ja äädikaga potti, lase keema. Sega kuni suhkur sulanud. lisa ülejäänud komponendid ja sega. Lase kaane all aegajalt segades pakseneda 45 minutit kuni 1 tund. Vala steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.

*näiteks: http://simplyrecipes.com/recipes/homemade_mango_chutney/
http://www.indianfoodforever.com/chutney/mango-chutney.html

Täiendatud 25.04:
Tuleb välja, et aja jooksul seistes muutb homemade tšatni aina paremaks. Viimane kord läätsekarri juurde serveerides maitses täitsa õige! Seega korrektuure retsept ei vaja, kui siis äädikaga ettevaatlikumat ümber käimist! ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar