20 veebruar 2011

Meekana vol.2

Selle meekana proovisin järele ka Nami-Nami kooskokkamise #33 tulemusena, kuna algse retsepti juures olev foto nägi lihtsalt väga ahvatlev välja! Paneerimistaigen tuli mul aint suti vedel, nii et vett kasutaksin järgmine kord vähem või üldse mitte.

350 g kanafileed
frittimiseks õli

Taigen:
4 spl (maisi)tärklist
1 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
pool tassi vett
0,5 tl soola
1 muna
1 munavalge

Kastmeks:
1,5 spl õli
2 tl riivitud ingverit
3 spl riivitud küüslauku
1 tl soola
3 spl mett
1 tl riisi või veiniäädikat
pool tassi vett
1 tl (maisi)tärklist (segatud 1 tl veega)
garneeringuks seesamiseemneid

Sega kausis kokku taigen. Lase kaetult 30 minutit seista. Siis kasta kanatükke ükshaaval taignasse. Kuumuta praepann õliga ja friti kanaampse u. 2 minutit, kuni taigen ümber muutub krõbedaks. Lase köögipaberil õlist nõrguda. Kaste valmistamiseks kuumuta wokil õli. Lisa küüslauk ja ingver ja kuumuta pool minutit. Lisa sool, mesi, äädikas ja vesi. Sega korralikult. Lisa kastmele kokkusegatud tärklis ja vesi. Kuumuta segades 2 minutit. Kata kanatükid kastmega ja kaunista seesamiseemnetega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar