19 veebruar 2011

Pasta Viareggio

Väga omapärane ja hoopis teistsugune pastaroog kui siiani olen harjunud sööma. Eriline oma pirnise magusa maitse poolest. Kreekapähklid hakkisin niisama, ei röstinud. Retsept pärit Postimehe 17.02.2011 Toit&Trend'ist.

60 g võid
3-4 pirni, kooritud, südamik eemaldatud, õhemateks sektoriteks või viiludeks lõigatud
1 tl värsket või 1,5 tl kuivatatud hakitud rosmariini
2,5 dl puljongit
u 100 g sinihallitusjuustu tükikesi
2 dl kohvi- või vahukoort
400 g pappardellet, spagette või linguinit (riisi- või tatrajahust valmistatud)
1 dl röstitud kreeka või pekaanipähkleid

Prae pirniviilud võis kenasti pruunikaks. Aseta kõrvale. Samal pannil võis prae rosmariini minutike, lisa puljong, koor ning sinihallitusjuust. Keeda u. 10 minutit, kuni kaste pakseneb. Keeda samal ajal pasta. Sega pirnid kastmesse ning vala kaste omakorda pastale. Serveeri pähklipuistega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar