09 veebruar 2011

Praetud kana maapähklite ja tšillipipraga

Ka selle toidu algretsept on pärit Anne Wilsoni raamatust "Hiina köök". Valmib kohe äärmiselt kiiresti. Väga omapärane aga ka väga maitsev. Kogus on 2-3 sööjale.

350 g (nahaga) kanarinda
1 cm jagu ingveri
1 spl kuiva šerrit
1 spl sojakastet
1 tšillipipar
1 klaas röstimata maapähkleid
õli
1 sibul
1 väiksem punane paprika
1 väiksem roheline paprika
1 klaas bambusevõrseid
0,5 klaasi vett
kanapuljongikuubik
2 tl maisijahu
tšillikastet

Tükelda kana 2 cm kuubikuteks ning marineeri 30 minutit riivitud ingveri, šerri ja sojakastmega. Tükelda paprikad rombideks, viiluta sibul ja tšilli. Prae maapähkleid tšilliga kuumas õlis u. minut. Tõsta kõrvale. Prae sibul, paprikad ja bambusevõrsed. Lükka pannil kõrvale. Prae kana kuni ta pole enam roosa. Lisa kokkusegatud kanapuljong, tšillikaste ja maisijahu. Lase keema ja sega kuni kaste on paksenenud. Lisa maapähklid ja tšilli ning kuumuta kergelt läbi. Oivaline!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar