08 veebruar 2011

Focaccia tomati, juustu ja oliividega

Lappasin järjekordselt oma "Vahemere köök" raamatut ja see retsept meenutas pizzat. Väga lihtne teha ja taigna kogused on super hästi paigas. Arumaeisaand aint, kuidas retseptis toodud kreemjuustu riivitakse??!! :$ Seega kasutasin täiesti tavalist riivitud juustu. Suurepäraselt sobib oliivisõpradele!

15 g pärmi (7 g kuivpärmi)
1 tl suhkrut
200 ml sooja vett
350 g jahu
1 tl soola
2 spl oliivõli

Valmista kõigepealt tainas. Sulata pärm suhkruga. Kuivpärmi puhul sega kokku pärm, suhkur ja osa vett. Pane kaussi jahu ja sool. Vajuta keskele lohuke ja kalla sinna pärm, õli ja osa veest. Sõtku ühtlane tainas vahepeal vett lisades. Vormi kerakujuliseks ja kata kauss rätiga. Pane sooja kohta u. 1 h kerkima, kuni tainas on 2x paisunud.

180 g riivjuustu
150 g rohelisi oliive
4 suurt viilutatud tomatit
2-3 spl oliivõli
1 tl kuivatatud oreganot
soola ja musta pipart

Võta suur küpsetusplaat. Pane sinna küpsetuspaber ja aja sellel sõrmedega taigen ühtlaselt laiali. Puista peale riivjuust. Lase veel 15 mintuit kerkida. Kuumuta ahi 200°C. Laota juustu peale tomativiilud ja oliivid. Maitsesta soola, pipra ja oreganoga. Piserda õliga. Küpseta ca. 20 minutit. Serveeri kuumalt või toatemperatuuril. Mmmm...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar