06 veebruar 2011

Nuudlid magushapus kastmes

Retsept pärit Marko tädile kingitud raamatust Klasskaline HIINA KÖÖK Ehtsad idamaised road, mille juba suvel temalt laenutasin ja alles nüüd esimest rooga teha proovisin. Suhkruherneste pärast pidin aga üsna mitu poodi läbi kappama. Olen neid ikka ostnud Selverist, kuid seekord valitses neis tühjus. Suurem laadung ootas mind aga hoopis Solarise toidupoes. :) Nuudlitega aga läksin seekord alt, sest võtsin kogemata misked kiirnuudlid, mis kippusid kokku kleepuma. Muidu maitses väga hää ja valmib väga kiiresti.

4-6 sööjale:

250-300 g munanuudleid

1 sibul
2 küüslauguküüs
2 cm ingverijuurt
1 tl cayennepipart
1 tl jahvatatud koriandrit
250 g kanafileed
100 g suhkruhernekaunu
150 g minimaisi
200 g oaidusi
1 spl maisijahu
3 spl sojakastet
3 spl sidrunimahla
1 spl suhkrut
sibulapealseid

Peenesta sibul, riivi küüslauk ja kooritud ingver. Viiluta kanafilee.
Keeda nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele soolases vees. Kurna ja jäta keedunõusse kaane alla sooja.
Kuumuta õli wokis ja prae seal sibul pehmeks. Lisa küüslauk, ingver, cayennepipar, koriander ja kanaliha. Prae pidevalt segades 5 minutit. Lisa hernekaunad, minimais ja oaidud ning kuumuta veel pool minutit. Sega juurde keedetud nuudlid.
Klopi kokku maisijahu, sojakaste, sidrunimahl ja suhkur. Kalla segu pannile ja kuumuta segades kuni kaste pakseneb. Serveeri roheliste sibulapealsetega kaunistatult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar