04 märts 2011

Kana satay maapähklikastmega

Leidsin jällegi ühe huvitava saidi retseptidega, kus proovisin siis teha kana satay'd ja sinna kõrvale maapähklikastme. Kana ma päris 2h, nagu algses retseptis, marineerida ei jõudnud, kuid 30 minutist piisas täiesti, et mõnus pehme mahlane kana saada. Maapähklikaste on elamus omaette. Ei oskagi selle maitset kuidagi kirjeldada - igastahes tasus proovimist ja see on ideaalne nende kanavarraste juurde! :)

Umbes 14-16 kanavarda jaoks on vaja:
2,5-3,5 dl maitsestamata jogurtit
1 cm jagu riivitud ingveri
2 riivitud küüslauguküünt
2 tl tšillipulbrit
600 g peenikesteks ribadeks lõigatud kanafileed
õli

Valmista esimesest neljast koostisosast marinaad ja marineeri kana selles vähemalt pool tundi. Aja kana vardasse, nii et see jääks sinna grillimise ajaks paigale. Grilli vardaid väljas grillil või tubastes tingimustes pannil igast küljest 5 minutit, kuni liha pole enam toores.

Kaste:
0,5 tassi maapähklivõid
2 spl Hoisin kastet
1 spl sojakastet
1 riivitud küüslauguküüs
1 spl tumedat suhkrut
1 spl seesamiõli
1 spl punast karripastat
1 laimi mahl
1 spl riisiäädikat
1 cm jagu riivitud ingveri
kuuma vett

Sega köögikombainis kõik koostisosad va. kuum vesi kokku. Siis lisa miksimise ajal tunde järgi kuuma vett nii, et kaste tuleks paras - mitte liiga paks ega liiga vedel. Serveeri toatemperatuuril. Säilib ka külmas paar päeva.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar