05 märts 2011

Metssiga astelpajukastmes

Selle retsepti leidsin kunagi Toidutarest. Valmistamiseks tuleb aega varuda vähemalt kolm tundi. Ootamine on seda väärt!!! Kasutasin ema keedetud astelpajumarmelaadi. Liha tuli mõnusalt magushapu ja kadus laualt lausa ülihelikiirusel!
Toidu kõrvale pakkusin Veinisõprade soovitusel super hääd ja ideaalset punast Toscana veini. Aitäh Kaidi!

1-1,5 kg metssealiha
2-3 dl astelpajumoosi
4-5 porgandit
3 sibulat
4 küüslauguküünt
4 sl Worcesteri kastet (nt. Marck&Spenceris)
rosmariini
meresoola
erinevaid pipraid

Lõika lihast viilud ja pane moosiga vaheldumisi ahjuvormi. Küpseta maksimaalselt 200°C juures umbes 1,5 tundi. Siis alles lisa meresool ning piprasegu (musta pipar, valget pipar jne.) ja rosmariin. Sega kergelt läbi. Lõika sibul veeranditeks ja aseta lihale, samuti porgandikangid ning küüslauguküüned. Küpseta veel 175°C juures umbes tund. Pool tundi enne valmimist lisa Worchestershire`i kastet. Viiiiiiiiiib keeeeele alla....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar