Aaro Lode raamatust "Tai köök". Mässamist oli kuidagi hirmus palju, kuid maitse on super ning korvas kõik, mis muidu untsu läks. Kogus 4le.
300 g sea sisefileed
Marinaad:
2-3 spl sojakastet
4 spl õli
1 spl (maisi)tärklist
1 tl musta pipart
Jälgi, et liha oleks marnaadiga kaetud ja marineeri 1h. Seejärel prae lihatükk pannil küpseks ja viiluta õhukesteks viiludeks.
2 tl jagu riivitud ingveri
5-6 shiitake seent
20 ananassikuubikut
1 peotäis indiapähkleid
1 dl kanapuljongit
2 tl austrikastet
2 tl sojakastet
0,5 tl musta pipart
0,5 tl suhkrut
20 rohelise sibula vart
viilutatud punane tšillikaun
2-3 viilutatud küüslauguküünt
Leota seeni 30 minutit vees, loputa ja siis viiluta õhukesteks viiludeks. Prae pannil ingver, lisa viilutatud seafilee, seened, ananass ja pähklid. Samuti puljong, austri- ja sojakaste ning pipar ja suhkur. Keera kuumus maksimaalseks ja lisa 5 cm pikkusteks juppideks lõigatud sibul, tšilli ja küüslauk. Kuumuta segades kiiresti.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar