07 märts 2011

Praetud sea sisefilee shiitake seente ja ananassiga

Aaro Lode raamatust "Tai köök". Mässamist oli kuidagi hirmus palju, kuid maitse on super ning korvas kõik, mis muidu untsu läks. Kogus 4le.

300 g sea sisefileed

Marinaad:
2-3 spl sojakastet
4 spl õli
1 spl (maisi)tärklist
1 tl musta pipart

Jälgi, et liha oleks marnaadiga kaetud ja marineeri 1h. Seejärel prae lihatükk pannil küpseks ja viiluta õhukesteks viiludeks.

2 tl jagu riivitud ingveri
5-6 shiitake seent
20 ananassikuubikut
1 peotäis indiapähkleid
1 dl kanapuljongit
2 tl austrikastet
2 tl sojakastet
0,5 tl musta pipart
0,5 tl suhkrut
20 rohelise sibula vart
viilutatud punane tšillikaun
2-3 viilutatud küüslauguküünt

Leota seeni 30 minutit vees, loputa ja siis viiluta õhukesteks viiludeks. Prae pannil ingver, lisa viilutatud seafilee, seened, ananass ja pähklid. Samuti puljong, austri- ja sojakaste ning pipar ja suhkur. Keera kuumus maksimaalseks ja lisa 5 cm pikkusteks juppideks lõigatud sibul, tšilli ja küüslauk. Kuumuta segades kiiresti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar