13 märts 2011

Rosinasaia ja või puding

BBC GoodFood raamatusarjast "101 hot & spicy dishes". Ideaalne pühapäeva hommikune amps. Koorik mõnusalt pähkline ja krõbe ning seest tõesti pehme puding. Vahele kerget sidruni maitset. Kasutasin rosinasaia asemel tavalist saia ja kihtide vahele paar peotäit rosinaid.

50 g toasooja võid
1 rosinasai600 ml piima
2 dl vahukoort
0,5 sidruni riivitud koor ja mahl4 muna
50 g suhkrut
2 spl brändit või 1 tl vaniljeekstrakti
2 spl demerara või fariinisuhkrut
2 spl hakitud pähkleid
1 spl jahvatataud kaneeli

Määri igale viilule võid. Pane piim, koor ja sidrunikoor ja mahl vaikselt keema. Jahuta, kuni leige. Vahusta munad suhkruga, lisa brändi või vanilje ja soe sidrunipiim. Laota pool saiast võiga määritud vormi ja vala üle poole vedeliku kogusega. Korda saia ja piima kihtidega. Lase 15 minutit imbuda. Kuumuta ahi 180°C.
Raputa peale suhkur, pähklid ja kaneel. Küpseta 40-45 minutit, kuni pealt kuldpruun. Lase seista 5 minutit enne serveerimist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar